Rehabilitacija, pomoč in oskrba na domu

Celostna rehabilitacija

Žal je v življenju tako, da nesreča nikoli ne počiva. Posamezniki, ki se srečujejo s posledicami različnih nesreč ali bolezenskih stanj, pa naj si gre za prometno nesrečo, srčno anevrizmo, infarkt, zlom, težje bolezensko stanje ali zahtevnejšo operacijo… navadno potrebujejo rehabilitacijo.

Rehabilitacija je po svoji definiciji proces bio-psihosocialnega prilagajanja telesno ali duševno prizadete osebe, za ponovno vključevanje v družbeno življenje in delo. Končni cilj vsake rehabilitacije je razvoj preostalega potenciala organizma do mere, ki zagotavlja najoptimalnejšo vključitev poškodovanega ali bolnega v delovno okolje.

Gre za kompleksen proces, njegov uspeh pa je odvisen od timskega dela, pozitivnega pristopa in seveda obilice kvalitetnega znanja in izkušenj.

Prav zato smo se v podjetju Heba odločili, da vam ponudimo tudi možnost celostne rehabilitacije. Celostna rehabilitacija zajema aktivne postopke, s katerimi bolnikom omogočimo najboljše telesno, duševno in socialno delovanje, in to vse od tedaj, ko mu je bila postavljena diagnoza oz. se je zgodil neželen dogodek.

Kako v Hebi pristopimo k rehabilitaciji?

Da lahko rehabilitacijo izvedemo celostno in učinkovito, se v Hebi poslužujemo različnih tehnik. Med najpogostejše sodijo:

Z

masaža

Masaža

Z masažo poskrbimo za sproščanje napetih mišic. Masaža ugodno vpliva prav na vsa tkiva v telesu, izboljšuje pa tudi krvni in limfni obtok, nenazadnje pa ugodno vpliva tudi na vegetativno živčni sistem.